O nas

9 let zapovrstjo ocenjeni kot najboljša šola smučanja v Sloveniji!

O nas

9 let zapovrstjo ocenjeni kot najboljša šola smučanja v Sloveniji!

Uroš Martinšek prof.

Direktor šole snežnih športov INTERSPORT Rogla

Trener pro alpskega smučanja / član državne komisije za alpsko smučanje

Šola snežnih športov INTERSPORT Rogla, deluje na Rogli že od leta 1995 in je skozi različna obdobja, tudi spreminjala svoje ime.

Njeno prvo ime je bilo: ŠOLA SMUČANJA ROGLA. Z razširitvijo svoje dejavnosti na smučišče Krvavec leta 2005, se je preimenovala v ŠOLO SMUČANJA ROGLA – KRVAVEC. Pod tem imenom je na obeh smučiščih delovala do leta 2011. Z prihodom glavnega pokrovitelja, se je preimenovala v ŠOLO SNEŽNIH ŠPORTOV INTERSPORT ROGLA in svoje delovanje nadaljuje na smučišču Rogla.

Šola je bila po kriterijih ocenjevanja Zlate snežinke in Naj smučišča Slovenije – 9 let zapovrstjo ocenjena kot najboljša šola smučanja v Sloveniji. Leta 2009 pa smo se z ekipo udeležili tudi Svetovnega prvenstva v sinhronem smučanju in v finalu zasedli odlično 13 mesto.

Razlogov zakaj izbrati prav ŠOLO SNEŽNIH ŠPORTOV INTERSPORT ROGLA je gotovo več. Navedli pa bomo samo nekatere najvažnejše:

  • Program šole zajema vse oblike smučanja: alpsko smučanje, deskanje na snegu, tek na smučeh, smučanje prostega sloga…
  • Programi dela na terenu v posamezni panogi, so popolnoma prilagojeni inicialnemu stanju tečajnikov.
  • Terminska prilagodljivost izvedbe programa – termini se prilagajajo željam gostov.
  • maskota-roglinInfrastruktura na smučišču. Šola ima vse potrebne infrastrukturne objekte za posamezno panogo in posamezno stopnji učenje, tako da izredno olajša vse postopke: zbirno mesto; poligon za začetnike; vrtec na snegu; poligon za nadaljevalce; fun park, predhodni vstopi
  • Osebni pristop – vsi učitelji smučanja so skozi faze izobraževanja , posebej pa na vsakoletnih pripravah pred sezono seznanijo z tem načinom dela, tako da tudi v skupinskih tečajih posamezniku prilagodijo programe.
  • Število tečajnikov v skupini je omejeno z maksimalnim število v začetniških programih do 8 tečajnikov in vseh ostalih na 10.
  • Dodatne aktivnosti in pestrost programov: Tekmovanja, ski party, krpljanje, vožnja s skiroji, tubing…
  • Dostopnost in razpoznavnost na terenu – označevalne majice, predhodni vstopi.

Upam, da smo navedli dovolj informacij o našem delovanju in da se čimprej vidimo na smučišču Rogla.

keyboard_arrow_up